Acest site este cofinanţat din Fondul European de Dezvoltare Regională

EVENIMENTE/ŞTIRI / Caravană de informare/conștientizare a comunităților locale ...

21 octombrie 2013 - nu sunt comentarii
   Începând cu 15 septembrie 2013, Organizația GeoEcologică ACCENT a demarat o caravană de informare/conștientizare pentru comunitățile locale din Sâncrăieni (satul Sâncrăieni), Sântimbru (satul Sântimbru), Sânsimion (satele Sânsimion și Cetățuia) și Tușnad (satele Vrabia, Tușnad Sat și Tușnad Nou) și Băile Tușnad. În cadrul caravanei au fost distribuite materiale de informare/conștientizare (pliant; broșură; atlas de faună și floră; hartă ecoturistică) ....Caravană de informare/conștientizare a comunităților locale

ce vizează Situl Natura 2000 – Bazinul Ciucului de Jos  Începând cu 15 septembrie 2013, Organizația GeoEcologică ACCENT a demarat o caravană de informare/conștientizare pentru comunitățile locale din Sâncrăieni (satul Sâncrăieni), Sântimbru (satul Sântimbru), Sânsimion (satele Sânsimion și Cetățuia) și Tușnad (satele Vrabia, Tușnad Sat și Tușnad Nou) și Băile Tușnad. În cadrul caravanei au fost distribuite materiale de informare/conștientizare (pliant; broșură; atlas de faună și floră; hartă ecoturistică). Grupurile țină au fost reprezentate de comunitățile locale (toate grupele de vârstă, sex și naționalitate) și autoritățile locale din localitățile sus menționate. Prin desfășurarea acestei caravane, s-au promovat atât valorile naturale ale Sitului Natura 2000 – Bazinul Ciucului de Jos, cât și conștientizarea populației privind importanța conservării biodiversității și descurajării activităților incompatibile cu dezvoltarea durabilă. Cosiderăm că astfel, s-a obținut o susținere din partea comunităților locale din zona vizată, pentru îmbunătățirea gradului de cunoaștere și înțelegere a problemelor de mediu, atât în rândul populației cât și al autorităților locale.
   În perioada imediat următoare va avea loc o altă activitate de informare/conștientizare ce va consta în realizarea unei expoziții itinerante de fotografie conținând 30 de imagini cu speciile și habitatele de interes comunitar de pe teritoriul Sitului Natura 2000. Expoziția va fi organizată în școlile aflate în localitățile sus menționate, grupul țintă fiind elevi școlilor vizate.
  
Aceste activități sunt parte a proiectului „Plan de management și campanie de informare, educare și conștientizare pentru Situl Natura 2000 Bazinul Ciucului de Jos ROSCI0007”, cod  proiect  SMIS-CSNR 36405, implementat de Organizația GeoEcologică ACCENT în parteneriat cu Agenția pentru Protecția Mediului Harghita și Primăria Băile Tușnad. Proiectul este co-finanțat din Fondul European de Dezvoltare Regională și se derulează în baza Contractului de Finanțare nr. 128838/12.04.2012 care a fost semnat între Ministerul Mediului și Pădurilor în calitate de Autoritate de Management pentru Programul Operațional Sectorial Mediu 2007-2013 și Organizația GeoEcologică ACCENT drept beneficiar al finanțării. Proiectul are o valoare totală de 1.954.972 lei, din care valoarea eligibilă este de 1.615.500 lei (finanțare nerambursabilă din FEDR și buget de stat), iar valoarea, alta decât cea eligibilă, este de 339.472 lei, din care 310.272 lei reprezintă valoarea TVA aferentă valorii eligibile a proiectului.

    Proiectul se va desfășura pe o durată de 24 de luni în perioada 12.04.2012 - 11.04.2014.


 
Obiectivul general al proiectului este „Îmbunătățirea semnificativă a stării de conservare favorabilă a Sitului Natura 2000 Bazinul Ciucului de Jos (ROSCI0007), precum și a speciilor/habitatelor de interes comunitar ale acestuia, în cadrul unui proces consultativ deschis, transparent și participativ vizând elaborarea planului de management și informarea/conștientizarea factorilor interesați cu privire la beneficiile conservării unui Sit Natura 2000”.  Obiectivele specifice ale proiectului sunt:

  • Elaborarea Planului de Management al Sitului Natura 2000 Bazinul Ciucului de Jos (ROSCI0007), în concordanță cu legislația în vigoare și cu avizarea acestuia de către autoritatea competentă pentru protecția mediului.
  • Creșterea nivelului de informare, educare și conștientizare a factorilor interesați cu privire la importanța și rolul Sitului Natura 2000 Bazinul Ciucului de Jos (ROSCI0007), cu o atenție sporită asupra conceptului de dezvoltare durabilă locală: dezvoltarea economică viabilă, protecția mediului și atingerea obiectivelor de conservare favorabilă a speciilor de interes comunitar.Mai multe informații:

Pilbáth G. Attila - manager proiect

mobil: 0723 357 650;
e-mail: info@ogaccent.roÎnapoi


Momentan nu sunt comentarii. Fii TU primul care comentează. !


Nume
E-mail (nu este public)
Mesaj
Pentru a trimite comentariul va rugam sa copiati codul de securitate de mai sus.

PROIECT IMPLEMENTAT ÎN PARTENERIAT CU

VREMEA

MIERCUREA CIUC

Conţinutul acestui material nu reprezintă în mod obligatoriu poziţia oficiala a Uniunii Europene sau a Guvernului României.
Pentru informaţii detaliate despre celelalte programe confinanţate de Uniunea Europeana, vă invităm să vizitaţi www.fonduri-ue.ro
Powered by Blue Media Studio