Acest site este cofinanţat din Fondul European de Dezvoltare Regională

EVENIMENTE/ŞTIRI / Junior Rangeri pentru natură

18 aprilie 2016 - nu sunt comentarii
În perioada 15.04 - 14.09. 2016, Organizația GeoEcologică ACCENT implementează proiectul cu titlul "Junior Rangeri pentru natură" ce are ca scop întărirea parteneriatelor între custozii/administratorii ariilor naturale protejate prin implementarea unor programe educaționale specifice, schimburi de experiență (know-how) pentru grupurile Junior Ranger*, precum și creșterea nivelului de informare a tinerei generații asupra importanței conservării naturii prin includerea arborilor bătrâni pe lista valorilor culturale și naturale locale din zona sitului Natura 2000 Bazinul Ciucului de Jos.


Principalele obiective ale proiectului:

  • Organizarea unor schimburi de experiență (know-how) pentru și între grupurile Junior Ranger, care va deveni un instrument pentru fondarea unui sistem de relații practice cu alte custodii/administrații de arii naturale protejate precum și pentru promovarea destinației ecoturistice „Băile Tușnad și împrejurimile”.
  • Includerea arborilor bătrâni pe lista valorilor culturale și naturale locale din zona sitului Bazinul Ciucului de Jos prin derularea unor activități extrașcolare de sală (indoor) și de teren (outdoor).
  • Promovarea importanței culturale și naturale a arborilor bătrâni din zona sitului Natura 2000 Bazinul Ciucului de Jos și a Rezervației Naturale Piatra Șoimilor prin editarea și diseminarea unui ghid și prin organizarea unui concurs tematic de fotografie.

Grupul țintă:
Grupurile Junior Ranger, precum și toți elevii din Școlile Generale: Jókai Mór din Băile Tușnad, Imets Fülöp Jákó din comuna Tușnad (2 școli cu același nume), Endes József din comuna Sânsimion, Arany János din comuna Sântimbru și Vitos Mózes din comuna Sâncrăieni; factorii de decizie a comunelor Tușnad, Sânsimion, Sântimbru și Sâncrăieni; comunitatea locală (toate categoriile de vârstă, sex, naționalitate, religie și ocupație) împreună cu turiștii, precum și toți cei interesați care doresc să se implice în activități pentru cunoașterea și protejarea naturii.

Aria geografică: Situl Natura 2000 Bazinul Ciucului de Jos (ROSCI0007) se află imediata vecinătate a comunelor Tușnad, Sânsimion, Sântimbru și Sâncrăieni, iar Rezervația Naturală Piatra Șoimilor se află imediata vecinătate a orașului Băile Tușnad;  Situl Natura 2000 Dealurile Târnavei Mici - Bicheș (ROSCI0297), care se suprapune cu Situl Natura 2000 Dealurile Târnavelor - Valea Nirajului (ROSPA0028), fiind situate în partea estică și sud-estică a județului Mureș și în partea vestică a județului Harghita, de-a lungul râurilor Niraj și Târnava Mică.



Proiectul este finanțat de Fundația pentru Parteneriat și MOL România și se va implementa în parteneriat cu Asociația pentru Protecția Păsărilor și a Naturii „Grupul Milvus”.



Pentru mai multe informații contactați:
IMECS István, Coordonator Proiect
Mobil: 0743 775 213
E-mail: imecs.istvan17@gmail.com
Web: www.ogaccent.ro, www.eco-turism.ro, www.bazinulciuculuidejos.ro, www.rezervatiapiatrasoimilor.ro
Facebook: www.facebook.com/OrganizatiaGeoecologicaAccent

* Cluburile Junior Ranger reprezintă  grupuri de elevi coordonate de câte un profesor din Școlile Gimnaziale din zona sitului Natura 2000 Bazinul Ciucului de Jos, și anume: Jókai Mór din Băile Tușnad, Imets Fülöp Jákó din comuna Tușnad (2 școli cu același nume), Endes József din comuna Sânsimion, Arany János din comuna Sântimbru și Vitos Mózes din comuna Sâncrăieni.



Înapoi


Momentan nu sunt comentarii. Fii TU primul care comentează. !


Nume
E-mail (nu este public)
Mesaj
Pentru a trimite comentariul va rugam sa copiati codul de securitate de mai sus.

PROIECT IMPLEMENTAT ÎN PARTENERIAT CU

VREMEA

MIERCUREA CIUC

Conţinutul acestui material nu reprezintă în mod obligatoriu poziţia oficiala a Uniunii Europene sau a Guvernului României.
Pentru informaţii detaliate despre celelalte programe confinanţate de Uniunea Europeana, vă invităm să vizitaţi www.fonduri-ue.ro
Powered by Blue Media Studio